Ministrja Rizvanolli në Forumin Ekonomik Kosovë-Portugali prezantoi të arriturat në sektorin e energjisë

Prishtinë, 20.06.2024 – Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli mori pjesë në Forumin Ekonomik Kosovë-Portugali, ku prezantoi sektorët kryesorë të Ministrisë së Ekonomisë, me theks energjinë dhe Teknologjinë Informative dhe Komunikuese.

Ministrja Rizvanolli u shpreh e kënaqur me faktin që më shumë se 40 biznese nga Portugalia erdhën për herë të parë në rajon përmes Forumit Ekonomik Kosovë-Portugali, e kjo tregon një hap të rëndësishëm drejt thellimit të lidhjeve dhe bashkëpunimit në mes të Kosovës dhe Portugalisë.

Në një forum të tillë pas tre vite qeverisje, Rizvanolli prezantoi projektet e mëdha energjetike që kanë filluar duke shfaqur suksesin e ankandit të parë solar 100 MW dhe ankandet tjera të radhës që janë pjesë e pakos investive, ku ME synon të ndërtojë 950 MW kapacitete të reja të energjisë së ripërtërishme, me një investim total prej 1.2 miliardë euro.

E përmes kësaj synohet të ofrohet siguri dhe mundësi të mëdha për investitorët ndërkombëtarë.

“Kosova ofron një fuqi punëtore të re dhe shumë të kualifikuar, ndërsa Portugalia sjell ekspertizën e saj në inovacionin digjital. Kjo sinergji ndërmjet talentit të teknologjisë në zhvillim të Kosovës dhe infrastrukturës digjitale të avancuar të Portugalisë, do të ofrojë një partneritet digjital transformues, duke i shtyrë vendet tona drejt bashkëpunimit dhe rritjes ekonomike”, ka theksuar Ministrja Rizvanolli.

Në këtë ngjarje, përveç Ministres Rizvanolli morën pjesë edhe nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, Saranda Bogujevci, nënkryetari i Kuvendit të Portugalisë, Marcos Perestrello, Ministrja e Punëve tw Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, afaristë dhe të ftuar të tjerë.