Ministarka Rizvanoli učestvuje na Međunarodnom sajmu “EKSPOKOS 2022”

Priština, 25.05.2022 – Ministarka Ekonomije Artane Rizvanoli učestvovala je na 21. izdanju Međunarodnog Sajma „EKSPOKOS 2022“, kojem su prisustvovali i zamenik premijera Republike Kosovo Besnik Bislimi i ministarka Industrije, Preduzetništva i Trgovine Rozeta Hajdari.

Međunarodni Sajam “EKSPOKOS” je manifestacija posvecÌena privrednim društvima iz oblasti građevinarstva, energetike, mašina i bezbednosti, uz učešcÌe privrednika iz Nemačke, Grčke, Italije, Turske i susednih zemalja.

Tokom uvodnog izlaganja, ministarka Rizvanoli je podelila sa učesnicima ideje o energetskom sektoru i Energetskoj Strategiji 2022-2031, koja, između ostalog, ima za cilj razvoj i transformaciju energetskog sektora u skladu sa Zelenim Planom EU.  Dalje, ministarka Rizvanoli je izjavila da „ne možemo pogrešiti ako investiramo u energiju, bilo da su javne ili privatne investicije“.

Tokom posete, ministarka Rizvanoli se sastala i sa predsednikom Poslovne Komore u Danskoj, Mariano A. Davies, kao i posetila sajamske štandove gde se susrela i razgovarala sa predstavnicima kosovskog, italijanskog, nemačkog preduzecÌa, između ostalih.

Tokom posete, Ministarka i predstavnici privrede razgovarali su o aktivnostima privrednih subjekata i mogucÌnostima na koji način Ministarstvo Ekonomije može da pomogne njihovom daljem razvoju.