Ministarka Rizvanolli dočekala je na sastanku predstavnike Istočnog komiteta nemačke privrede

Priština, 29.04.2022. godine – Ministarka ekonomije Artane Rizvanolli sastala se sa predstavnicima Istočnog komiteta nemačke privrede u pratnji zamenika nemačkog ambasadora Jan-Axela Vossa i direktora Komiteta Michaela Harmsa, gde su razgovarali o potencijalu koji nude tržišta obe zemlje za saradnju i ekonomski razvoj.

Delegacija Komiteta je upoznala ministarku sa delokrugom rada Komiteta i izrazio je svoju zainteresovanost za produbljivanje saradnje sa Kosovom.

Tokom sastanka, ministarka Rizvanolli je informisala Komitet o delokrugu Ministarstva gde je podelila sa delegacijom mogućnosti koje Kosovo nudi investitorima, posebno u sektoru energetike i informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT), sektoru koji je odličan primer motivacije i veština kosovske omladine.

Ministarka je posebno obavestila predstavnike o digitalnoj infrastrukturi, kao i o pilot projektu 5G koji razvija Ministarstvo ekonomije.

Štaviše razgovaralo se o potencijalnoj podršci Nemačke, posebno u pružanju stručne obuke mladih.

Ministarka je naglasila da Kosovo ima odličnu i motivisanu omladinu, gde je IKT sektor dobar primer kako je ovaj sektor uspeo da obuči omladinu i da je pripremi za tržište rada.

Ministarka Rizvanolli se na kraju zahvalila delegaciji i istakla da Nemačka jeste i nastavlja da bude važan partner Kosova.