Geološka Služba Kosova i Univerzitet u Mitrovici “Isa Boletini” potpisali sporazum o saradnji

Priština, 22.04.2022 – U cilju uspostavljanja saradnje između Univerziteta u Mitrovici, „Isa Boletini“ konkretno Fakultet Geonauka i Ministarstvo Ekonomije, zamenik generalnog direktora Geološke Službe Kosova (GSK), Luan Morina i dekan Fakulteta Geonauka Univerziteta u Mitrovici „Isa Boletini“, Naser Peci danas su potpisali sporazum o saradnji.

Cilj ovog sporazuma o saradnji potpisanog između GSK-a i Fakulteta Geonauka je da se dodele prostorija u okviru Fakulteta Geonauka kako bi se stvorili uslovi za postavljanje i rad laboratorijske opreme Geološke Službe Kosova i dodela prostorija u okviru kampusa Univerzitet “Isa Boletini” u Mitrovici za izgradnju objekta za postavljanje i čuvanje uzoraka/nukleusa iz geoloških aktivnosti.

Takođe, ovim sporazumom se utvrđuje način zajedničkog korišcÌenja laboratorijske opreme Geološke Službe Kosova i Fakulteta Geonauka, kao i organizovanje različitih naučnih konferencija u cilju promocije rudarskog sektora.

Rukovodioci obe institucije odgovorni su za napredak ovog sporazuma kako bi obe strane pratile i obezbedile sprovođenje predmetnog sporazuma.