Ministarstvo Ekonomije predstavlja donatorima Scenarije Energetske Strategije 2022-2031

Priština, 18.03.2022 – Ministarka Ekonomije Artane Rizvanoli zajedno sa predstavnicima njenog kabineta, Departmana za energetiku na čelu sa Sabitom Gašijem i radnom grupom za izradu Energetske Strategije 2022-2031 koju vodi dr. Laslo Sabo je danas održao koordinacijski sastanak sa lokalnim i međunarodnim donatorima kako bi predstavio napredak strategije, studiju nižih troškova, scenariji I modeliranje strategije.

Tokom sastanka, Ministarka Rizvanoli je napomenula da Ministarstvo Ekonomije i njegovi saradnici intenzivno rade na dugoročnom planiranju razvoja energetskog sektora, u isto vreme u neposrednim koracima na adresiranju i rešavanju situacije izazvane globalnim energetska kriza.

Nakon prezentacije scenarija i modeliranja, kao i studije najniže cene, učesnici su dali svoje komentare na dosadašnji rad na izradi strategije, što cÌÂe se odraziti na prvi nacrt koji cÌÂe biti objavljen na javnoj raspravi.

Svi scenariji i modeliranje Energetske Strategije 2022-2031 jasno pokazuju posvecÌÂenost brzom razvoju kapaciteta obnovljivih izvora na Kosovu i povecÌÂanju energetske efikasnosti.