Ministarka Rizvanoli ugostila je na sastanku ministarku Crne Gore, Srzentić

Priština, 01.03.2022 – Ministarka ekonomije Republike Kosovo Artane Rizvanolli ugostila je na sastanku ministarku javne uprave Crne Gore Tamaru Srzentić, zajedno sa predstavnicima njenog kabineta i ministarstva.

Tokom sastanka oba ministra su otkrila rad oba ministarstva u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, digitalizacije i planove oba ministarstva za unapređenje ovog sektora.

Štaviše, ministarke su podelile glavne izazove sa kojima se suočavaju i kako su uspeli da te izazove transformišu u razvojne prilike, što zauzvrat omogućava obema državama da uče iz najboljih praksi jedne druge.

S obzirom na to da se zemlje regiona suočavaju sa sličnim izazovima u oblasti digitalizacije, ministarke su razgovarale o konkretnim mogućnostima bilateralne saradnje, ističući da ovaj sektor treba da doživi brz napredak i kroz regionalnu i državnu perspektivu.

Ministarka Rizvanolli i ministarka Srzentić su zajedno posetili Inovacioni centar Kosova (ICK) i Digitalnu školu kako bi bliže upoznali ministarku Crne Gore o radu i razvoju IKT sektora na lokalnom nivou. Tokom poseta, ministarke su se susrele i sa mladim ljudima koji rade i prolaze obuku u ovim centrima i razgovarali o njihovim profesionalnim i akademskim veštinama i potrebama.