Ministarka Rizvanoli otvarila radionicu za dizajniranje Compact programa sa MCC-om

 

Priština, 31.01.2022 – Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli, zajedno sa predstavnicima svog kabineta, predstavnicima Kancelarije premijera Republike Kosovo, Ministarstva finansija, rada i transfera, kao i Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastructure, održali su prvi sastanak radionice za razvoj Compact programa Korporacije milenijumskih izazova (MCC) na Kosovu.

 

Ova radionica ima za cilj detaljan dizajn MCC Compact Programa od kojeg Kosovo koristi do 200 miliona dolara za razvoj energetskog sektora, posebno: akumulaciju energije i obuku radne snage sa posebnim naglaskom na povecÌanje učešcÌa žena u ovom sektoru.

 

Tokom sastanka, ministarka Rizvanoli je istakla da je prioritet Vlade Republike Kosovo ulaganje u projekte za stabilizaciju energetskog sistema, kao što je projekat akumulacije energije.

 

Dalje, ministarka Rizvanoli je naglasila da je cilj Vlade, kroz ovaj projekat i kontinuirani rad u sektoru, da obezbedi da energetski sistem bude održiv, omogucÌi uključivanje obnovljivih izvora energije i značajno povecÌa učešcÌe žena u ovom sektoru.