Ministarka Rizvanolli se po treći put sastaje sa predstavnicima Feronikla

Priština, 23. novembar 2021- Ministarka privrede Artane Rizvanolli primila je danas po trecÌi put predstavnike kompanije Nev Co “Ferronikeli” nakon dva preliminarna sastanka održanih 1. i 11. oktobra, kao i kontinuirane komunikacije između Kabineta Ministarke ekonomije i Rukovodstva “Ferronikeli”.

Tokom sastanka održanog 1. oktobra prisustvovao je i Ministar finansija, rada i transfera, gde je rukovodstvo „Ferronikel” upoznalo Ministre sa stanjem u ovoj kompaniji i njihovim zahtevima za pomocÌ da bi se oni suočili sa energetskom krizom.

Na sastanku održanom 11. oktobra, Ministarka Rizvanolli je zajedno sa svojim kabinetom obavestila rukovodstvo Feronikla o dešavanjima u ovom aspektu.
Tokom i nakon sastanaka, rukovodstvo Feronikla je obavešteno da Vlada Kosova razmatra mogucÌnosti za eventualnu pomocÌ koja bi trebalo da bude u skladu sa regulatornim i pravnim okvirom u zemlji.

Danas, pored informisanja rukovodstva o najnovijim pitanjima o kojima se razgovaralo na prethodnim sastancima, Ministarka ekonomije Artane Rizvanolli ih je informisala i o radu Radne grupe za Mere u slučaju energetskih vanrednih situacija.

Na kraju sastanka, Ministarka Rizvanolli je obecÌala predstavnicima Feronikla da cÌe ih obaveštavati o svakoj odluci koja cÌe biti doneta u buducÌnosti.