Zamenik ministra Arifaj i ministarka Hajdari sastaju se sa predstavnicima Privredne komore Austrije

Beč, 09.11.2021 – Zamenik ministra ekonomije, Mentor Arifaj zajedno sa ministarkom industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari, posetili su  Privrednu komoru Austrije (WKO), gde su ih primili potpredsednik WKO Philipp Gady i direktor Komore za Jugoistočnu Evropu, Gred Dückelmann – Dublany.
 
Tokom sastanka razgovarano je uglavnom o oblasti informacionih tehnologija (IKT) i energetike, koje pružaju prostor za razvoj lokalnih kapaciteta uz strana ulaganja.
 
Zamenik ministra Arifaj i ministarka Hajdari obavestili su prisutne o ekonomskom razvoju na Kosovu i potencijalima koje Kosovo nudi za ulaganja austrijskih preduzeća kao i za unapređenje ekonomskih odnosa između dve zemlje.
 
Potpredsednik WKO, Gady je izrazio interesovanje za dalju i konkretnu saradnju sa Kosovom. WKO je tokom sastanka ponudio Kosovu mogućnost da se uključi u njihov projekat za near-shoring.
 
Nakon sastanka usledili su B2B sastanci, gde su predstavnici kosovskih i austrijskih preduzeća imali konkretan prostor za umrežavanje i uspostavljanje saradnje u svojim oblastima. Saradnja cÌe se nastaviti tokom posete austrijskih preduzeća na Kosovu koja je predviđena za proleće 2022. godine.