Ministarka Artane Rizvanolli je primila na sastanak zamenika britanskog ambasadora, Jakob Webbera

Priština, 05.11.2021. – Ministarka ekonomije, Artane Rizvanolli, primila je danas na sastanak zamenika britanskog ambasadora na Kosovu, Jacob Webber.

Tokom sastanka, ministarka ekonomije i zamenik ambasadora su diskutirali o pitanju energetike, posebno o izradi Energetske strategije od strane Vlade Kosova.

Ministarka Rizvanolli je naglasila da je, uzimajući u obzir globalno zagrejavanje i uticaji na životnu sredinu, glavni cilj Energetske strategije je da da garantuje bezbednost snabdevanja energijom i da u isto vreme bude pristupačna za potrošače.

Tokom sastanka, zamenik britanskog ambasadora je izrazio spremnost Ambasade da pomogne Ministarstvu ekonomije i Vladi Kosova u procesu izrade Strategije i oblastima u kojima ima prostora za doprinos.

Takođe, zamenik ambasadora i ministarka su diskutirali o potrebi štednje električne energije uoči energetske krize koja je zahvatila Evropu, iako ova kriza ne mora da utiče na Kosovo, ali može imati indirektan uticaj zbog uvoza.

Na kraju sastanka zamenik ambasadora je potencirao da su britanska ambasada i Vlada srećni zbog saradnje koju imaju sa državom Kosovo i imajući u obzir značaj procesa izrade Strategije, pokazuju povećanu podršku Kosovu.