Ministarka Rizvanolli učestvuje na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana

 

Podgorica, 14. oktobar 2021. godine – Ministarka ekonomije, Artane Rizvanolli učestvovala je na 4. izdanju Digitalnog samita, koji se organizuje u saradnji sa Savetom za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council – RCC), koji je ove godine održan u Podgorici.

 

Ministarka Rizvanolli učestvovala je na Ministarskom doručku, koji je okupio odgovarajuće ministre regiona u oblasti IKT-a i digitalizacije sa predstavnicima preduzeća i nevladinih organizacija oblasti, kako bi se pružila platforma za razmenu ideja i potreba za blisku saradnju.

 

Ministarka Rizvanolli je takođe učestvovala u radu panela na visokom nivou zajedno sa drugim odgovarajućim ministrima regiona Zapadnog Balkana, kako bi razgovarali o prioritetima koje svaka od šest zemalja ima u oblasti digitalizacije.

 

Tokom rada panela, ministarka Rizvanolli je izdvojila glavne prioritete Ministarstva ekonomije i Vlade Kosova, koji se protežu oko blokova uspostavljanja e-uprave (uključujucÌi e-placÌanja), proširenja elektronskih usluga Vlade za građane i preduzeća, obuke stručnjaka u oblasti IKT-a, digitalizacije obrazovnih sistema itd.

 

Tokom rada samita, ministarka Rizvanolli je najavila da cÌe Republika Kosovo biti zemlja domacÌin 5. digitalnog samita, koji cÌe se održati u Prištini tokom 2022. godine.