Ministarka Rizvanolli primala je na sastanku predsednika Tetra Tech-a

 

Priština, 12.10.2021 – Ministarka ekonomije (ME), Artane Rizvanolli primila je na sastanku Llyr Rowland, predsednika Tetra Tech-a. Sastanku su prisustvovali i Arben Nagavci iz USAID-a, kao i Ylber Batalli i Mark Oven iz Tetra Tech-a.

 

Predsednik Tetra Tech-a, Llyr Rowland ima višegodišnje iskustvo na Kosovu kao stalni savetnik od 2007-2013. godine i takođe ima veliko znanje o energetskom sektoru na Kosovu. Tokom sastanka, ministarka Rizvanolli je rekla da je energetski sektor važan za održivi ekonomski razvoj zemlje, pa je svaka podrška dobrodošla.

 

“Zahvalni smo na stalnoj podršci koju imamo od vas, posebno na vašem doprinosu u oblasti energetike. Važno je da imamo međusobnu saradnju kako bismo radili u interesu zemlje i odražavali prioritete Vlade “, rekla je Rizvanolli.

 

Dok je sa svoje strane g. Llyr Lowand je pohvalio napredak koji je postignut na Kosovu, nudeći svoju podršku i u budućnosti.

 

“Zadovoljstvo mi je vratiti se na Kosovo i iz mog ličnog iskustva od 2007-2013.godine, mnoge stvari su se promenile i došlo je do napretka ne samo u energetskom sektoru već i u drugim sektorima. Integracija obnovljivih izvora energije izazov je sa kojim se zemlje u regionu suočavaju i mi smo tu da vas podržimo.

 

Stoga cÌemo nastaviti da podržavamo Kosovo ka ispravnoj tranziciji i zadovoljstvo je biti zajedno u ovoj tranziciji “, rekao je g. Lowand.

 

Dalje, gospodin Rowland je naglasio posvećenost osoblja ESA u integraciji regionalnog tržišta, kao i integraciji tržišta električne energije sa Albanijom.