Ministarka Rizvanoli prima delegaciju Vlade Albanije

 

Priština, 27. 9. 2021 – Ministarka ekonomije, Artane Rizvanoli (orig. Artane Rizvanolli), zajedno sa ministrom kulture, omladine i sporta, Hajrulahom Čekuom (orig. Hajrullah Çeku) je danas primila albansku delegaciju predvođenu premijerom Edijem Ramom.

 

Na zajedničkom sastanku dveju vlada su prisustvovali ministri iz dva kabineta Vlade, a njima je predsedavao premijer Republike Kosovo, Aljbin Kurti (orig. Albin Kurti), kao i premijer Republike Albanije, Edi Rama.

 

Tokom sastanka je ministarka Rizvanoli pokrenula pitanje mogućnosti produbljivanja saradnje u energetskom sektoru, posebno što skorijeg funkcioniranja zajedničke razmene energije, kao i mogućnosti zajedničke strategije i zajedničkih ulaganja za generativne i akumulacione kapacitete.

 

Ministarka Rizvanoli je takođe razgovarala o ovim temama sa ministarkom infrastrukture i energetike Albanije, Beljindom Baluku (orig. Belinda Balluku), tokom prošlonedeljnog sastanka na forumu P-TECC u Varšavi, kojom prilikom je ministarka Rizvanoli takođe poželeo ponovno imenovanje ministarke Baluku.