Zamenik ministra ME, Mentor Arifaj dočekao je na sastanku mađarsku delegaciju za ekonomiju i trgovinu

Priština, 16. septembar 2021 – Zamenik ministra ministarstva ekonomije (ME), Mentor Arifaj dočekao je na sastanku ekonomskog i trgovačkog atašea ambasade Mađarske na Kosovu, Krisztina Szabó, direktora vodovoda Budimpešte u Mađarskoj, Tamas Bencze, međunarodnu savetnicu za vodovod u Budimpešti u Mađarskoj Viola Saliasi i Mirdita Bicaj iz ekonomskog sektora Ambasade Mađarske na Kosovu.

Tokom ovog sastanka razgovarano je o mađarskom sporazumu o kreditu koji je dat našoj zemlji i njegovom korišćenju za projekte u sektoru voda.

Zamenik ministra Arifaj i predstavnici ambasade Mađarske  na Kosovu razgovarali su o odnosima dve zemlje i međunarodnim sporazumima Kosova sa Mađarskom. Zamenik ministra Arifaj obecÌao je da cÌe se projekti koje finansira mađarska vlada u oblast voda realizovati u skladu sa sporazumima postignutim između Kosova i Mađarske.

Zamenik ministra Arifaj se takođe zahvalio mađarskoj delegaciji na stalnoj podršci u vitalnim projektima za dobrobit građana.

“PosvecÌeni smo realizaciji konkretnih projekata kao i nastavku saradnje sa Mađarskom u oblastima koje pokriva Ministarstvo ekonomije, a koje su od posebnog značaja za našu zemlju, a posebno projekti za vodovod”, rekao je zamenik ministra Arifaj.