Zamenik ministra Arifaj sastao se sa odborom RKV ‘Hidrodrini’ AD

 

Dečan, 14.07.2021 – Zamenik ministra u Ministarstvu ekonomije (ME), Mentor Arifaj i šef Jedinice za nadgledanje javnih preduzeča (JNJP) sastali su se sa odborom Regionalne kompanije za vode (RKV) „Hidrodrini“ AD. da razgovaraju o situaciji poslednjih dana sa trovanjem oko 1500 stanovnika Dečana i okoline.

 

Tokom zajedničkog sastanka, odbor i uprava RKV „Hidrodrini“ a.d. predstavili zameniku ministra i šefu JNJP-a rezultate hemijske, fizičke i analize teških metala koji su rezultirali u okviru normi.

 

Upravni odbor i menadžment RKV „Hidrodrin“ a.d. tokom sastanka objasnili su predstavnicima ME o koracima koje su do sada preduzeli i o terenskim posetama, uključujuči bunare, bazene i sela u kojima je bilo slučajeva, ali tokom ovih poseta nisu primetili ništa bitno.

 

Dalje, predstavnici ME takođe su se sastali sa gradonačelnikom Dečana, Bashkim Ramosaj, gde su uveravali da ME pregledava najnovije podatke i analizu vode iz proteklih meseci kako bi bolje razumela trenutnu situaciju i kako bi tačno pronašla uzrok.

 

Naglašavamo da je poslednjih dana ME bila u stalnom kontaktu sa kompanijom „Hidrodrini“ a.d. kao i sa svim ostalim stranama uključenim u situaciju i da prikupe sve relevantne informacije kako bi se situacija bolje razumela i preduzeli daljni koraci u ovom pravcu.