Ministar Kuçi primio je novog šefa kancelarije EU /SP EU, Tomaš Szunyog

 

Priština, 07.10.2020 – Ministar ekonomije i zaštite životne sredine, Blerim Kuçi primio je danas šefa kancelarije EU na Kosovu / specijalnog predstavnika EU, Tomáš Szunyog a, u pratnji zamenika šefa Riccardo Serri-a i službenika ekonomskog sektora, Syzana Bytyçi-Jagkxhiu.

 

U ovoj prvoj poseti novog šefa Kancelarije EU /SP EU, oni su generalno govorili o projektima koje Kancelarija Evropske unije sprovodi sa odeljenjima koja pokriva Ministarstvo ekonomije i zaštite životne sredine, kao i o novo odobrenom Planu za Ekonomiju i investicije za zapadni Balkan, koji se posebno fokusira na digitalizaciju i zelenu ekonomiju.

 

Ambasador Szunyog rekao je da cÌe Evropska unija nastaviti da podržava Kosovo i koliko cÌe Investicioni plan doprineti održivoj ekonomiji i prevazicÌi posledice pandemije COVID-19.

 

Ministar Blerim Kuçi je pokazao da su usredsređeni na put evropskih integracija i sprovođenje principa zelene ekonomije.

 

Dalje, ministar Kuçi je informisao ambasadora Szunyog o razvoju napretka u unapređivanju politika i akcija za podršku obnovljivoj energiji.

 

U tom duhu, šef kancelarije EU na Kosovu i ministar ekonomije i životne sredine dogovorili su se da češcÌe nastave sastanke, jer je priroda MEZŽSA veoma povezana sa investicijama i buducÌim programskim orijentacijama.