Ministar Kuçi primio je civilno društvo i stanovnike Dečana po pitanju hidroelektrana

 

Priština, 21.09.2020 – Ministar ekonomije i zaštite životne sredine, Blerim Kuçi primio je danas na sastanku predstavnike nekih organizacija civilnog društva i stanovnike područja Dečana.

 

Ova delegacija je predstavila ministru Kuçi svoju zabrinutost u vezi sa radovima i situacijom koja je stvorena u tesnacu Deçan, kao rezultat izgradnje hidroelektrana.

 

Ministar Blerim Kuçi je saslušao sve zabrinutosti i zahteve, obecÌavajucÌi im da necÌe smeti da se dogodi sve što je u suprotnosti sa zakonom. Zbog toga je zahvalio ovoj grupi na njihovoj posvecÌenosti, takođe pokazujucÌi da postoji potreba za strožim nadzorom u ovoj oblasti.

 

„Vaša zabrinutost je jasna, kao što je i meni jasno da cÌu sprovoditi zakon na svakom koraku. Pitanje hidroelektrana u Dečanu nije počelo danas ili juče, vecÌ mnogo ranije. Sada smo suočeni sa procesom koji zahteva pošteno rešenje. Ono što mogu da kažem je da bi nadgledanje i kontrola trebalo da budu stroži“, rekao je između ostalog ministar Kuči.

 

Kabinet ministra identifikovao je sve zahteve ove delegacije i podneo je pisani zahtev koji cÌe dobiti odgovarajucÌu pažnju.

 

Zahtev ministra Kuči ovoj grupi bio je da ne prestaju da podižu svoj glas kada vide da se krše zakon i prava.

 

Razuman glas stanovnika i civilnog društva sa izvodljivim zahtevima i posvecÌenost institucija su mere koji nas šalju na sigurne korake. Uvek cÌu biti otvoren za civilno društvo, jer oni gledaju malo dublje nego površno. Ovo mi treba kao ministru u digestoru koji ima puno posla i mnogo prošlosti “, dodao je ministar Kuči.

 

Deo sastanka bio je i zamenik ministra Muharrem Nitaj i direktori odgovarajucÌih odeljenja u Ministarstvu ekonomije i životne sredine.