Ministar Kuçi je prisustvovao radionici “Oporavak Telekoma”

Priština, 26. avgust 2020. – Ministar ekonomije i životne sredine, Blerim Kuçi, prisustvovao je radionici za oporavak Telekoma Kosova.

Nakon situacije koja je stvorena blokadom računa Telekoma, a zatim njihovom deblokadom, glavni zahtev ministra Kuçi je bio da se izrade dokumenta koja će pokazati stanje i budućnost Telekoma.
Kao posledica toga, danas 26. avgusta 2020. godine, održana je radionica “Oporavak Telekoma”, koju je ovo preduzeće organizovalo.

Ministar Kuçi je tokom svog govora obavestio učesnike da iz ove radionice što pre moraju izaći dokumenta koja su zatražena.

“Verujem da će biti postignut cilj ove radionice, da osim diskusija imamo i dokumenta koja će biti obuhvaćena u Poslovnom planu, Akcionom planu za oporavak Telekoma i Planu za amortizaciju dugova. To je osnova nad kojom ćemo nastaviti dalje za ovo preduzeće”, rekao je između ostalog ministar Kuçi.

U ovoj radionici su govorili o značaju ovih dokumenata i predsedavajući Privremenog odbora Telekoma, Mehmet Berisha, i VD generalnog direktora Telekoma, Zeqir Kiqina.

Učesnici su mogli da čuju prezentaciju o operativnom i poslovnom učinku, finansijskom učinku sa naglaskom na prihode i stanje telekomunikacionih sistema i platformi.