Ministar Kuçi razgovarao sa evropskim ambasadorima o ekonomskom oporavku

 

Priština, 6. avgust 2020 – Ministar ekonomije i životne sredine, Blerim Kuçi, održao je danas virtuelni sastanak sa zamenikom šefa Kancelarije EU-a na Kosovu, Riccardo Serri, ambasadorom Austrije, Christopher Weidinger, ambasadorom Italije, Nicola Orlando, šefom kancelarije Belgije, Jean Louis Servais, otpravnicom poslova Luksemburga, Natacha Gomez i diplomatskim predstavnikom Nemačke Axel Ross.

 

Svrha sastanka je bila promovisanje politike EU-a u vezi ekonomskog oporavka za štetu koja je prouzrokovana pandemijom COVID-19.

 

Od zamenika šefa Kancelarije EU-a, Riccardo Serri, je zatraženo da predviđene mere za oporavak uključuju zelene elemente kao što su: čista energija, životna sredina, biodiverzitet i održivo finansiranje.

 

Ministar Kuçi je govorio o zakonskim inicijativama koje očekuju da prođu u Skupštinu Kosova i naglasio je da će svakako predlozi koji dolazi iz Evropske unije biti dobrodošli.

 

“Pored ekonomskih mera koje ćemo preduzeti putem Programa za ekonomski oporavak, mi očekujemo da dobijemo podršku i u Ekonomskoj reformi 2021-2023”, rekao je Kuçi.