Kuçi poziva donatore iz vodnog sektora da nadgledaju izbor odbora u javnim preduzećima za vodu 

 Priština, 30. jul 2020. godine – Ministar ekonomije i životne sredine Blerim Kuçi danas je učestvovao u virtuelnom sastanku Međuministarskog saveta za vode, pozvan od strane premijera Avdullah Hoti, gde se diskutiralo o preostalim projektima u procesu i planiranju o budućim projektima.

 

Pored premijera Hoti i ministarke za finansije, Hikmete Bajrami, deo sastanka bili su i donatori vodnog sektora.

 

Dok se razgovaralo o projektima koji su sa preduzećima voda, ministar Blerim Kuçi najavio je da će sve ići na osnovu zakonu u izboru odbora ovih preduzeća i pozvao je ostale donatore da budu deo nadgledanja procesa regrutovanja, pored Sporazuma sa Britancima o regrutovanju odbora.

 

„Što se tiče odbora i rukovodstva preduzeća voda, sa kojima imate projekte, kažem vam da funkcionišu sa privremenim odborima. Zakonom o javnim preduzećima ćemo regrutovati članove za Redovne odbore. Želim da vas podsetim da je premijer Hoti prethodno potpisao sporazume sa Britancima za pomoć u izboru odbora. Međutim, danas vas pozivam da i vi kao donatori da budete deo ovog procesa. Sve ovo zato što će sve ići kako treba, da izaberemo stručne ljude i bićemo potpuno transparentni“, rekao je ministar Kuçi.

 

Što se tiče projekata i strategija, ministar Kuçi je zatražio od donatora da pokušaju da ih prilagode programu ekonomskog oporavka na Kosovu.

 

Takođe, na kraju, ministar je zatražio da postoji spisak sa akcijama koje se trebaju odlagati napred, kako bi bilo sprovođenje bez kašnjenja.