Kuçi odlučan da u saradnji sa GIZ-om izvršava obaveza MEŽS-a u upravljanu otpadom

 

Priština 27.07.2020 – Ministar ekonomije i životne sredine, Blerim Kuçi, danas je održao virtuelnu radionicu sa nemačkom organizacijom GIZ, u vezi upravljanja otpadom i dokumenata koji proističu iz ovog procesa.

 

Radionica je imala u fokusu predstavljanje dosadašnjeg rada koji je realizovao GIZ u saradnji sa Vladom Kosova, i donošenje određenih odluka od strane Ministarstva ekonomije i životne sredine za nastavak ove saradnje.

 

Ministar Blerim Kuçi je izrazio spremnost da pomogne ovu saradnju, dajući obećanje da će sva prazna mesta u radnim grupama biti popunjena.

 

Nemačka organizacija GIZ je zatražila od ministra Kuçi da se ulože napori kako bi se u Vladi usvojila Nacionalna strategija za integrisano upravljanje otpadom.

 

“Nacionalna strategija za integrisano upravljanje otpadom, koja je i meni predstavljena, predstavlja dopunjen i veoma praktičan dokument. Gledamo da uradimo praktične aktivnosti na terenu, koje moraju dati trenutan efekat na terenu. Dokument se nalazi u Ministarstvu finansija, odakle čekamo komentare. Odmah ćemo ga proslediti dalje”, rekao je ministar Kuçi.

 

Ovu radionicu je pozdravio direktor GIZ-a, g. David Oberhubert, zahvalivši se ministru Kuçi na praktičnosti u ovom procesu.