Kuçi: Očekujemo da će Skupština usvojiti Zakon o ekonomskom oporavku

 

Priština, 25.07.2020 – Ministar ekonomije i životne sredine Blerim Kuçi zajedno sa premijerom Avdullah Hoti posetio je danas dve domaće kompanije koje su poznate po izvozu.

 

Poseta je započela u Uroševcu, u kompaniji “Eurometal”. Tu je održan je sastanak sa rukovodiocem kompanije Njazi Musliu, koji je vladin kabinet informisao o situaciji u kompaniji i poteškoćama sa kojima su se suočili.

 

Iz Uroševca je druga poseta bila u Glogovac, kod fabrike poznate decenijama, „Ferronikel“. Upravo je sam vlasnik Saimir Mane bio domaćin vladinog kabineta na sastanku. On je istakao da su mnoge kompanije ovog formata u regionu bankrotirale i imaju mnogo teškoća.

 

Ministar Kuçi, kao i premijer Hoti, obavestili su o Zakonu o ekonomskom oporavku koji je prošao u Vladi i koji je sada u postupku Skupštine.

 

“Zakon o ekonomskom oporavku sadrži mnogo pomoći i olakšica da poslovanja održavaju proizvodne kapacitete i održavaju broj zaposlenih. Sada su one prošle u Skupštini i očekujemo da Skupština što pre obavi svoj posao”, rekao je Kuçi.