Ministar Kuçi razgovarao o Nacrtu prostornog plana Nacionalnog parka planine „Prokletije”

 

Priština – 9. jula 2020 – Ministar Ministarstva ekonomije i životne sredine (MEŽS), Blerim Kuçi, održao je radni sastanak u vezi sa daljim koracima u vezi sa nacrtom prostornog plana nacionalnog parka planine Prokletije“.

 

Sastanku su prisustvovali; Ministar (MEŽS) predsedavajucÌi Blerim Kuçi, zamenik ministra MEŽS Burbuqe Bakija – Deva, gradonačelnici; PecÌi, Istok, Dečan, Junik i Đakovica kao i lokalna zajednica.
Ministar Kuçi je rekao da je moja obaveza da pokrenem Nacionalni plan planine „Prokletije “do njegovog odobrenja i intenzivno radimo zajedno sa svim akterima na realizaciji ovog projekta što je pre mogucÌe.

 

“Prvo želim da dobijem saglasnost gradonačelnika za Nacionalni plan za planinu ” Prokletije “, poštujucÌi zahteve lokalne zajednice i poštujucÌi važecÌe zakonodavstvo”, rekao je Kuçi.

 

Nakon razgovora, sve uključene strane složile su se da nastave sa daljim sastancima pronalazecÌi trajno i zajedničko rešenje ovog pitanja koje se odnosi na zaštitu prirode i biodiverziteta.

 

Dok sa njihove strane, Lokalna zajednica je zahvalila ministru Kuçi na spremnosti i podršci njihovim zahtevima i na ubrzanju primene ovog plana.