Ministar Blerim Kuçi primio je predstavnike Koordinacionog ureda Austrijske razvojne agencije

 

Priština, 01.07.2020 – Ministar ekonomije i zaštite životne sredine (MEŽS), Blerim Kuçi primio je danas lidera Koordinacione kancelarije Austrijske agencije za razvoj na Kosovu (ADA), Dr. Gunther Zimmer i Arsim Aziri, menadžer programa za ekonomski razvoj.

 

Ministar Blerim Kuçi zahvalio je predstavnicima Kancelarije za koordinaciju Austrijske razvojne agencije na podršci koju su pružili Kosovu u njegovom razvoju.

 

Gospodin Kuçi je obavestio g. Zimmer i g. Aziri za ekonomsku situaciju na Kosovu, nastalu kao rezultat pandemije Covid-19, kao i za 9 tačaka koje je Vlada Republike Kosovo predvidela za ekonomski oporavak zemlje.

 

Takođe, ministar Kuçi je naglasio da je pomocÌ ADA u ovom teškom ekonomskom vremenu sa kojim se suočava Kosovo više nego neophodna.

 

Predstavnici ADA-e izražavaju spremnost za dalje produbljivanje saradnje sa kosovskim institucijama, posebno u oblasti ekonomskog razvoja.

 

Koordinacioni ured za saradnju Austrijske razvojne agencije (ADA) fokusira se na ruralni, ekonomski razvoj, podršku institucionalnim kapacitetima zemlje, digitalizaciju i obrazovanje.