Lluka: “Digitalna ekonomija međusobno povezuje albanstvo”

Prishtinë, 01.05.2019 – Pod organizacijom ICTSmedia održano je sedmo izdanje ICT Awards-a, koje je organizovano za nagrade inovatorima i preduzetnicima u oblasti tehnologije u svim albanskim zemljama.

Ove večeri prisustvovao je i ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka, koji je pozvan da podeli dva priznanja.

Tokom govora, gospodin Lluka se zahvalio organizatorima i rekao da je ICT Awards jedna od događaja koja međusobno povezuje i jača albanske zemlje.

“Postoje tri stvari koje povezuju albanske zemlje. Prvo, je pokojni Dritan Haxha sa Top Channel-om, napravio vezu Albanaca preko medija. Drugo,je  autoput Kosovo-Albanija koji je u velikoj meri olakšao putovanje između ove dve zemlje. I trecÌa je digitalna ekonomija i upravo ICT Awards, gde smo svedoci da su nagrade bile podeljene u svim albanskim zemljama “, rekao je ministar Lluka.

Ministar Lluka dodelio nagradu učenicima osnovne škole “Faik Konica u Prištini” i Mark NucullovicÌ u Ulcinju za napredno avansiranje u novim tehnologijama, veštinama kodiranja i razvoju pogodnog programa za sposobnost u 21. veku.

Predsednik žirija ICT Awardsa, Ilir Çapuni, zahvalio se ministru ekonomskog razvoja Kosova, g. Valdrin Lluka i ministru za inovacije Kosova, g. Besimu Beqaj, na učešcÌu i rekao da prisustvo ministara pokazuje značaj inovacija za ekonomiju.

Prisutni su bili visoki predstavnici albanskih zemalja, kao gradonačelnik Tirane, gospodin Erion Velija, državni ministar za zaštitu preduzetništva Albanije, g. Eduard Shalsi, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) gđa, Majlinda Bregu i mnoge druge političke i akademske ličnosti.