Ministar Lluka poziva preduzeća da postanu deo pravljenja politike

Prishtinë, 19.04.2019 – Na poziv Nemačko-kosovske privredne komore, ministar ekonomskog razvoja, Valdrin Lluka, sastao se sa lokalnim preduzecÌima da bi se informirao o njihovim problemima i izazovima kako bi se više radilo na stvaranju bolje poslovne klime.
Na ovom neformalnom sastanku, ministar Lluka je predstavio rad ministarstva koje vodi, projekte koji su razvijeni i one koji se razvijaju u energetskom sektoru, informacione tehnologije i o razvojima u javnim preduzecÌima.

Predstavnici poslovnih subjekata koji su bili prisutni pozdravili su razvojni plan zemlje u sektorima koje pokriva ministar Lluka. Takođe, zahvalili su se na njihovom učešcÌu, rekavši da takvi sastanci zbližavaju još više poslovne zajednice sa Vladom Kosova.

Ministar Lluka je, s druge strane, rekao da pozdravlja takve sastanke i otvoren je za ideje i sugestije o tome kako poboljšati poslovnu infrastrukturu.

Deo sastanka je bio i zamenik nemačkog ambasadora na Kosovu Jan-Axel Voss.

Na kraju, direktorka Nemačko-kosovske privredne komore, Nora Hasani, informisala je ministra Lluku o formiranju grupe za promociju nemačkih investicija na Kosovu gde je zahtevala i njegovu podršku.

S druge strane, ministar MER, Valdrin Lluka, čestitao je ideju i rekao da cÌe podržati ovu ideju tako što cÌe pripremiti podsticajne pakete za privlačenje investicija na Kosovu.