Održava se drugi sastanak Radne grupe za izradu Nacionalnog akcionog plana za EE

Priština, 21.03.2019 – Danas je Kosovska agencija za energetsku efikasnost održala drugi sastanak Radne grupe za izradu Nacionalnog akcionog plana za energetsku efikasnost (NAPEE), kojim je predsedavao šef Kosovske agencije za energetsku efikasnost, Arsim Kuliqi. Na ovom sastanku učestvovali su: Predstavnici Kancelarije premijera Kosova, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva pravde, Ministarstva trgovine i industrije, Ministarstva administracije lokalne uprave, Ministarstva zdravlja, UKCK-a, Ministarstva Finansije, KEK, KOSTT, GFA i GIZ KEEP.

Tokom sastanka predstavljeni su dosadašnji rezultati o uštedama ostvarenim u izvještajnom periodu 2016-2018. Predstavljen je i pregled mera energetske efikasnosti identifikovani za četvrti NAPEE, kao i pregled statusa implementacije Direktive o energetskoj efikasnosti.

Izrada Nacionalnog akcionog plana za energetsku efikasnost 2019-2021 podržana je projektom “Podrška za implementaciju 3-eg. energetskog paketa sa fokusom na energetsku efikasnost i obnovljive izvore”, koji finansira EU. Predviđeno je da NAPEE 2019-2021 bude dostavljen Sekretarijatu Energetske zajednice u junu ove godine.