Ministar Lluka poziva privrednike iz Katara da investiraju na Kosovu

Priština, 12.03.2019 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka bio je domacÌin sastanka sa katarskim nerezidentnim ambasadorom na Kosovu Ali Bin Hamad Al Marri, sa kojim je razgovarao o mogucÌnostima za ekonomsku saradnju u sektorima koje pokrivaju MER.

Ministar Lluka se zahvalio ambasadoru Ali Bin Hamad Al Marri na njegovoj poseti tom prilikom i informisao o obimu ministarstva ekonomskog razvoja i zatražio da se razmotre mogucÌnosti za povecÌanje saradnje između Kosova i Katara.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja djeluje u nekoliko sektora, uključujucÌi energetiku, informacionu tehnologiju, rudarstvo i energetiku, koji imaju veliki potencijal i otvoreni su za ulaganja. Koristim priliku da vas pozovem da pogledate prilike koje se nude u ovim oblastima i da pozovete kompanije iz Katara da investiraju “, rekao je Lluka.

S druge strane, ambasador Ali Bin Hamad Al Marri rekao je da je sretan poseom  Kosova i zahvalio se ministru Lluka na dočeku i informiranju o situaciji u sektorima koje pokriva ministarstvo, gdje je rekao da će se razmotriti  mogucÌnosti za jačanje saradnje između Katara i Kosova.

Tema razgovora bila je i Kosovski vodni sektor sa ciljem da privuče investicije iz Katara.
Na kraju je ministar Lluka nerezidentnom ambasadoru Katara, Ali Bin Hamad Al Marri dodelio poklon.