MER izdvaja 67 hiljada evra za poboljšanje javne rasvete

Priština, 11.03.2019 – ImajucÌi u vidu zajednički interes za koordinaciju aktivnosti vezanih za energetski sektor, posebno promociju energetske efikasnosti, ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka potpisao je memorandum o saradnji sa gradonačelnikom Kamenice, Qëndron Kastrati sa ciljem poboljšanje javne rasvete.

Ministarstvo ekonomskog razvoja obezbedicÌe 67.000 evra podrške opštini Kamenica u cilju poboljšanja javne rasvete u ovoj opštini, dok cÌe opština Kamenica obezbediti 7.000 evra za ovaj projekat.

Ministar Lluka je izrazio zadovoljstvo što je postignuto ovaj sporazum, koji cÌe, između ostalog, omogucÌiti efikasnije osvetljenje.

“Drago mi je da je potpisan ovaj memorandum koji cÌe ne samo promeniti javnu rasvetu, vecÌ i učiniti ga efikasnijim”, rekao je ministar Lluka.

Potpisivanjem ovog memoranduma cilj je stvaranje mogucÌnosti za implementaciju pilot projekta “Promovisanje energetske efikasnosti na lokalnom nivou kroz implementaciju mera energetske efikasnosti”.

Ovaj memorandum o saradnji je deo implementacije Nacionalnog plana za energetsku efikasnost, koji doprinosi ispunjavanju obaveza Kosova prema Ugovoru o energetskoj zajednici.