Izabran je dizajn poštanske marke “Palih boraca Đakovice”

Priština, 22.12.2018 – Ministar ekonomskog razvoja, Valdrin Lluka, uz pomocÌ građana Đakovice, izabrali  željeni dizajn poštanske marke sa temom “Deshmoret e Gjakoves”. Od danas, ova poštanska marka je u opticaju zahvaljujucÌi saradnji sa Poštom Kosova.

Opis Udruženja intelektualaca Đakovice o poštanskoj markici “Deshmoret e Gjakoves”:
Udruženje intelektualaca “JAKOVA” pozdravlja program Ministarstva ekonomskog razvoja, odnosno ministra Valdrin Lluka, koji je pustio u rad projekat pod nazivom Poštanske marke “Deshmoret e Gjakoves”. Ove poštanske marke su stalni dokazi koji ih podsecÌaju i da ne zaboravljaju godine 1989/1990 i sve što je albansko stanovništvo Đakovice i sela Đakovice doživili , a ne samo kao ratni plamen i žrtve u borbama. , deportacija seljana, pružanje utočište u porodicama u Đakovici, pomoć i nada za slobodu.

Pre 20 godina, kada je rat zahvatio ovaj deo Kosova, mladi Đakovice se mobilisali u masi, voljni da izraze svoju posvecÌenost žrtvovanju. OsecÌaj da Đakovica velikih muškaraca nacije, da Đakovica od velikih heroja, rada, kulture i starog građanstva nije privremeno, ali je trajno osecÌanje, u poslednjem ratu na Kosovu, bila je Đakovica hrabre omladine” asfaltnih  dečaka “poput dečaka i devojaka ovih krajeva koji su bili na prvoj liniji fronta, koji se žrtvovali za slobodu otadžbine.

Ovim jedinstvenim projektom, Ministarstvo je ostvarilo cilj obeležavanja i trag istorijskog razvoja događaja, izuzetno teških situacija, angažmana, aktivnosti osoba i porodica ovog regiona. Sve se to postiglo simboličkim i vernim predstavljanjem, bez ukrasa i preklapanja pohvala u poštanskoj markici “Dëshmoret e Gjakovës”.