Ministar Lluka: Do restrukturiranja Telekoma Kosova bi trebalo doći

Priština, 28.01.2019 – Ministar ekonomskog razvoja, Valdrin Lluka, zajedno sa predsednikom Sindikata Telekoma Kosova, Lami Balaj , održali konferenciju za novinare, na kojoj se razgovaralo o najnovijim događajima u Telekomu.

Ministar MER-a je rekao da restrukturiranje koje cÌe se odvijati u Telekomu je neophodan i da cÌe se uzeti u obzir zahtevi sindikata.

“Danas smo imali zajednički sastanak sa Sindikatom Telekoma, gdje smo razgovarali o našim zabrinutostima i planovima za 2019. i fazama restrukturiranja, gdje smo ušli u četiri faze”, rekao je on.

Takođe, ministar Lluka je dodao da cÌe restrukturiranje Telekoma dobiti podršku Banke za obnovu i razvoj.

“Ova faza cÌe dobiti podršku Banke za rekonstrukciju i razvoj kako bi se radnici osecÌali ugodno u pogledu procedura koje treba slediti. Ideja je da sindikat bude zastupljen u donošenju odluka “, rekao je Lluka.

Dok, predsednik sindikata Telekoma Kosovsa, Lami Balaj, rekao je da je restrukturiranje Telekoma važan i da cÌe to restrukturiranje uključiti i sindikat.

“Danas smo razgovarali o situaciji u Telekomu, ali najvažnije je restrukturiranje Telekoma. Mi kao sindikat podržali smo restrukturiranje jer je Telekomu potrebno. Ovaj proces cÌe uključivati i sindikat i mi cÌemo tu biti glasni “, rekao je Lami Balaj.