Luka se sastaje sa ambasadorom Minxhozi

Priština, 16.11.2018 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka primio je ambasadora Albanije na Kosovu, Qemail Minxhozi, sa kojim su razgovarali o zajedničkim projektima ove dve zemlje, sa posebnim fokusom na sektor energije i telefonije.

Na sastanku je poseban akcenat stavljena na hidroelektranu Skavica, koja je, na osnovu studije o potencijalu proizvodnje električne energije od vode, koja je projektovana pod pokroviteljstvom Evropske komisije, identifikovana kao jedan od najznačajnijih zajedničkih investicionih projekata koji može doprineti na regionalnu sigurnost snabdevanje energijom.

Ovaj projekat je podstaknuta od strane Evropske komisije, gde Kosovo i Albanija vide mogucÌÂnosti da kroz  fondova IPA zajedničko investiraju.

Takođe, na sastanku je razgovarano o važnosti prenosa Albanije u ENTSO-u i stvaranju zajedničke berze između dve zemlje.

Ministar MER-a je obavešten od strane Kemail Minxhozi o napretku albanske države u smislu ukidanja roaming tarifa između dve zemlje, za koju se očekuje da cÌÂe početi s primenom sledecÌÂe godine.

Ministar Lluka se zahvalio ambasadoru Minxhozi na kontinuiranoj podršci Kosova na putu ka razvoju i izrazio zadovoljstvo napretkom Albanije ka implementaciji zajedničkih projekata.