Ministar Lluka je deo interkonekcionog foruma između balkanskih zemalja

Priština, 23.10.2018 – Ministar Lluka primio je na sastanak ambasadora Grčke Chryssuola Aliferi, sa kojem su razgovarali o zajedničkom sastanku balkanskih zemalja koje cÌe se održati u Atini i o posjeti generalnog sekretara za ekonomski razvoj Grčke na Kosovu.

Krajem novembra, u Atini, u Grčkoj, održacÌe se forum o interkonekciji između balkanskih zemalja, kojem cÌe prisustvovati i ministar Lluka.

“Zadovoljstvo je biti deo ovog foruma, jer to vidim kao dobru priliku da predstavim neke od mogucÌnosti za ulaganje u energetski i rudarski sektor. Takođe, to je dobra prilika za jačanje veza između Kosova i balkanskih zemalja u različitim aspektima ne samo u ekonomskom smislu “, rekao je ministar Lluka.

Takođe, tokom novembra ministar Lluka poseticÌe generalnog sekretara za ekonomski razvoj Grčke, gde cÌe razgovarati o energetskom sektoru i videti mogucÌnosti za investiranje u ovaj sektor.

Ministar Lluka je takođe upoznao ambasadorku Aliferi o novoj elektrani “Kosova e Re” o merama koje se preduzimaju radi poboljšanja kvaliteta vazduha.

U suprotnom, ministar Lluka i ambasadorka Chryssuola Aliferi su se složili da nastave ekonomsku saradnju između dve zemlje.