Lluka: Prizren će biti deo razvojnih projekata

Priština, 16.10.2018 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka primio je na sastanak gradonačelnika Prizrena Mytaher Haskuka. On je uveravao načelnika opštine da cÌe Prizren biti deo strateških razvojnih projekata koji cÌe direktno uticati na dobrobit građana Prizrena.
Lluka i Haskuka razgovarali su o projektima koji su direktno vezani za usluge građanima kao što su tretman otpada, poboljšano snabdevanje pijacÌom vodom, tretman otpadnih voda, gradsko grejanje, poslovni park i Park za inovacije i obuku.

“Intenzivno radimo na pokrivanju Prizrena sa centralnim grejanjem. Ovo ne samo da poboljšava vazduh i energetsku stabilnost u vašoj opštini, vecÌ i značajno poboljšava kvalitet života građana Prizrena. Mi se fokusiramo na unapređenje vodovodne mreže u svim vašim seoskim selima kao i realizaciji projekta za tretman otpadnih voda “, rekao je ministar Lluka.

Ministar Lluka pružio je podršku strateškim projektima opštine, kao što je ekonomska zona u Prizrenu.

Haskuka, zatražio je podršku ministra Lluka za realizaciju projekta Biznis parka. “Za našu opštinu, od ključne je važnosti da se uspostavi projekat osnivanja Biznis parka, koji još nije okončan kao rezultat administrativnih procedura”, rekao je Haskuka.

Tom prilikom, šef MER-a je rekao da cÌe se lično uključiti u ubrzavanje administrativnih procedura kako bi ovaj park oživeo što je pre mogucÌe.

Lluka je takođe govorio i o centru za inovacije, pružajući podršku implementaciji ovog projekta, pri čemu će mladi imati pristup inovativnim veštinama.

“Ovaj centar ima za cilj izgradnju ljudskih kapacitetta kroz obuku i promociju rada mladih ljudi unutar i van Kosova, kao i stvaranje prostora za razvoj inovativnih veština, stvaranjem radnih mesta za mlade”, rekao je Lluka.

Gradonačelnik Prizrena, Mytaher Haskuka zahvalio se ministru Lluka za podršku u realizaciji projekata koji će direktno uticati na živote građana.