Ministar Lluka se sastao sa ambasadorom Delawie

Priština, 07.09.2018 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka sastao se sa  američkim ambasadorom na Kosovu Grega Delawie, sa kojim su razgovarali o zbivanjima u zemlji, uključujucÌi i potrebu za napretkom u vezi sa odlukama koje treba preduzeti kako bi nastavili dalje sa  projektom Kosova e Re.

Trepča i energetski projekti bili su u fokusu, a posebno “Kosova e Re”, gdje je uključen i američki investitor “Contour Global”, koji cÌe otvoriti put za razvoj ovog sektora i direktno uticao na kvalitet života građana i ekonomski razvoj zemlje.

Ministar Lluka je ovom prilikom upoznao američkog diplomata o projektima u sektorima poput energetike, rudarstva i informacionih tehnologija, koji se smatraju strateškim segmentima ukupnog ekonomskog razvoja na Kosovu.

Ministar MER-a zahvalio je ambasadoru Delawie na stalnoj pomocÌi koju njegova zemlja pruža Republici Kosovo u svim procesima, posebno u oblasti ekonomije.

Na kraju sastanka, američki ambasador je rekao: “Danas smo se sastali da razgovaramo o važnim odlukama koje treba preduzeti da bi projekat” Kosova e Re ” nastavio dalje, i ocenio ekonomsku saradnju između Kosova i SAD i u ovoj liniji i sa MER-om, ističucÌi da cÌe se i u buducÌnosti nastaviti, kako bi se unapredio ekonomski razvoj.