Lluka i Caelenberg se slažu da ojačaju socijalni dijalog

Priština, 09.07.2018 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka sastao se danas sa generalnim sekretarom Evropske federacije zaposlenih u javnim službama (Eurofedop) Bert Van Caelenbergom, u pratnji  predsednika Sindikata radnika Telekoma, Lamih Balaj.

Ministar Lluka je obavestio Sekretara Eurofedopa o opštim dešavanjima u javnom sektoru, sa posebnim naglaskom na Telekom Kosova i važnost socijalnog dijaloga u rešavanju svih pitanja, posebno onih koja su od interesa za radnike.

Šef MER-a ocenio je da je situacija u Kosovskom Telekomu nestabilna, ali MER, zajedno sa celokupnom kosovskom Vladom, su u procesu implementacije rešenja za prevazilaženje ove situacije. Zbog toga je čak i ovom prilikom neophodno podržati sindikat i sve radnike, jer su ponuđena rešenja su od interesa i za radnike.

Ministar je naglasio da je imao redovne sastanke sa sindikatom i izrazio punu spremnost MER-a i Vlade da sarađuje i podržava socijalni dijalog kao najefikasniji mehanizam za prevazilaženje svih pitanja od opšteg interesa.

Čak i sekretar Eurofedopa Bert van Caelenberg napomenuo je da je situacija u Kosovskom Telekomu veoma teška, zahtijevajucÌi od institucija da pronađu povoljno rešenje za sve i sva ova pitanja orijentisana kroz socijalni dijalog.