Lluka: Kosovo Polje uskoro sa snabdevanjem vodom 24 sata

Prishtinë, 07.06.2018 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka najavio je da cÌe se ulaganjima gde će  uskoro intervenisati  u vodovodnu mrežu tokom ove godine, opština Kosovp Polje će  imati 24 sata vode.

Ove komentare je napravio ministar Lluka tokom posete opštini Kosovo Polje, u pratnji direktora RKV “Priština” Ilir Abdullahu, pri čemu su sa predsednikom opštine Burim Beriša razgovarali o redovnom vodosnabdevanju ove opštine io ukupnom ekonomskom razvoju.

“Čudno je što do sada nismo imali redovno snabdevanje,. Kosovo Polje je odbačen za simboličku investiciju i danas smo se seli sa gradonačelnikom Kosovo Polja, izvršnim direktorom RKV “Priština” kako bi videli kako možemo rešiti ovaj problem “, rekao je on.

Prema rečima ministra, u roku od nekoliko sedmica cÌe se doneti odluka o finansiranju ovog projekta, a zatim cÌe se započeti sa drugim neophodnim procedurama, a do septembra cÌe se realizirati ovaj projekat da građani Kosovo Polja imaju vodu za picÌe 24 sati.

Sa svoje strane, gradonačelnik Kosovo Polja, Burim Berisha zahvalio se ministru na posvecÌenosti obecÌavajucÌi da cÌe zajedno raditi na rešavanju ovog problema.

U međuvremenu, direktor RKV “Priština” Ilir Abdullahu rekao je da je razlog za neuspješno snabdevanje Kosovo Polja sa pitkom vodom i da cÌe se sa projektom koji će koštati 400 hiljada evra rešiti ovaj problem.