Lluka se sastao sa finskom ambasadorom Stjernvall, razgovaraju o razvoju ITK-a

Prishtinë, 29.05.2018 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka primio je danas ambasadora Finske na Kosovu Pia Stjernvalla sa kojim je razgovarao o ekonomskim kretanjima u zemlji i o  bilateralnoj saradnji između dve zemlje, posebno za sektor informacionih tehnologija.

Ministar Lluka i diplomata Stjernvall razmotrili mogucÌnost  da Finska podrži ITK sektor i podstakanje finske kompanije da u ovoj oblasti budu prisutne na Kosovu, čak i kroz otvaranje bilo kog njihovog predstavništva.

Obojica sagovornika razgovarali su io modalitetima konferencije koja očekuje se da cÌe biti organizovana u oktobru ove godine od strane Ambasade Finske u Prištini, gdje cÌe zainteresovane strane iz oblasti ITK-a predstaviti mogucÌnosti koje ovaj sektor nudi na Kosovu.

Sa svoje strane, ministar Lluka obavestio je finskog diplomata sa projektima koji su u procesu realizacije u sektorima koje pokriva MER, a fokusira se na ITK, što se procjenjuje među sektorima koji mogu dovesti do značajnog ekonomskog razvoja.

Šef MER-a takođe je naglasio posvecÌenost Vlade u poboljšanju pravnog i institucionalnog okvira u cilju poboljšanja okruženja za strane investicije, što se ogleda u nedavnim izvještajima međunarodnih institucija.