Kanadčani zainteresovani za ulaganja u kosovski rudarski sektor

Prishtinë, 25.04.2018 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka danas je primio delegaciju Mineral korporacije “Trevali” iz Kanade, na čelu sa predsednikom i glavnim izvršnim direktorom Mark D. Cruise, specijaliziranim za rudarski sektor, a posebno cinka.

Ministar Lluka je obavestio g. Cruize  sa kosovskim rudarskim resursima i mogućnostima za investicije u ovom sektoru, naglašavajucÌi posvecÌenost Vlade u stvaranju povoljnijeg okruženja za strane investicije.

Sa svoje strane, Cruise je predstavio aktuelne aktivnosti kompanije koju vodi u Kanadi i Afriku i izrazio je interesovanje za kosovski rudarski sektor.

Cruise je dao do znanja da je iz prezentacija koje je video na Konvenciji  PDAC-a u Torontu u Kanadi, gdje je bio prisutani  i ministar Lluka, izazvao njegov interes za ovaj sektor na Kosovu.

On je naglasio da rudarska korporacija “Trevali” je svetski osmi najvecÌi proizvođač cinka i specijalizovan za stare rudnike, koje su revitalizovali i učinili ih ekonomski održivim.

Interes g. Crusie pokazuje da je poseta ministra Lluka u Torontu i njegov zahtev za privučenje investicija  iz Kanade na Kosovo, probudili interesovanje i za kanadsku delegaciju ove velike korporacije.