Zamenik minstar Zariqi prisustvuje samitu ENIPE 2018

Prishtinë, 12.01.2018 – Zamenik ministra ekonomskog razvoja Xhavit Zariki prisustvuje Međunarodnom samitu – ENIPE samit 2018. Energy Efficient & Innovacion Buildings, koji organizuje Svetski trgovinski centar koji se održava u Istanbulu.

Na samitu, stručnjaci iz različitih oblasti učestvuju u oblasti energetike, trgovine, energetske efikasnosti i oblasti inovacija. Kosovo na ovom samitu predstavljaju zam. Ministar Zariqi u pratnji šefa odeljenja za monitoring i izveštavanje u Agenciji za energetsku efikasnost Kosova, Arsim Kuliqi.

“Kosovo je mnogo uložilo u oblast energetske efikasnosti, a koje investicije rezultiraju u štednji električne energije, a ove investicije najviše doprinose građanima zemlje. Vlada Kosova daje prioritet energetskoj efikasnosti, tako da cÌe se investicije u ovu oblast nastaviti iu buducÌnosti “, rekao je zam. ministar Zariqi.

On je tokom svog govora pozvao investitore da ulažu na Kosovo u oblasti energetike, sa posebnim naglaskom na energetsku efikasnost, s obzirom da je Kosovo regulisalo zakonsku infrastrukturu, a svako učinjeno ulaganje bicÌe u interesu građana zemlje.

Ovaj samit je na međunarodnom nivou i ima za cilj da ujedini proizvođače tehnologija energetske efikasnosti iz različitih zemalja.