Ministar Lluka prisustvovao je konferenciji “Dan dijaloga dijaspore ” u Kelnu

Priština, 26.11.2017 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka kao panelista učestvovao je na otvaranju Dana dijaloga dijaspore, koji se održava u Kelnu, glavnom gradu Zemlje Severne Rajne-Westphalen Savezne Republike Nemačke.

Na ovoj konferenciji prisustvovali su predsednik Albanije Ilir Meta, zamenik gradonačelnika Kelna Ralf Heinen, državni sekretar Nemačke Serep Guler, gradonačelnik Albanije, ambasadori Albanije na Kosovu, počasni konzul Anduena Stephan i mnogi predstavnici albanske dijaspore u Nemačkoj i šire.

Konferenciju organizuje Idealno udruženje pod pokroviteljstvom Konzulata časti i ambasada Kosova i Albanije u Berlinu.

Ovom prilikom, ministar Lluka je zajedno sa drugim predstavnicima institucija sa Kosova i Albanije razgovarali  sa učesnicima o ulozi albanske dijaspore u razvoju zemalja porekla, posebno njihove uloge u ekonomskom razvoju i poboljšanju uslova za njihovu investicionu orijentaciju na Kosovu i Albaniji.

U okviru ove posete ministra Lluk primio je i premijer Severne Rajne-Westphalen Armin Laschet, gdje su prisutni bili i ministar finansija Landa i predsednik Dyseldorfa.

Takođe, Lluka se sastao sa poznatim biznismenom Lazimom Destani sa kojim su razgovarali o investicionim prilikama u zemlji.