Rudarstvo oblast od interesa za strane investicije

Priština, 09.11.2017 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka održao je sastanak sa ambasadorom Kanade za Kosovo sa sedištem u Hrvatskoj Daniel Maksymiuk, sa kojim je razgovarao o ekonomskim tokovima u zemlji, uključujucÌi i prioritete Vlade u ekonomskom smislu.

Glavni fokus sastanka bio je rudarski potencijal koju Kosovo pruža, pošto je Kanada prepoznata kao svetski lider u toj industriji. Ovom prilikom ambasador Maksymiuk je obavestio ministra Lluka o nekoliko kanadskih kompanija zainteresovanih za ovu oblast, za koje se očekuje da cÌe uskoro posetiti Kosovo.

Štaviše, ambasador je pozvao ministra Lluka na najvecÌu rudarsku i mineralnu konferenciju u Torontu u martu kako bi predstavio potencijale koje nudi Kosovo u ovoj industriji.

Ministar Lluka je takođe predstavio svoje planove za povecÌanje transparentnosti u svim rudarskim projektima, koji cÌe ohrabriti investitore ozbiljnih država, poput Kanade, na održiv ekonomski razvoj.

Ambasador Maksymiuk sa svoje strane čestitao je ministru Lluki na transparentnim praksama u oblasti privrede, dodajucÌi da cÌe to uticati na daljnju saradnju dveju zemalja.

Ambasador Maksymiuk je rekao da je rudarstvo oblast u kojem strani investitori imaju interes za ulaganje, dodajucÌi da bi to uticalo na održivi ekonomski razvoj Kosova.