Ministar Lluka je posvećen održivim rešenjima javnih preduzeća

Priština, 27.10.2017 – Pod rukovodstvom ministra ekonomskog razvoja Valdrin Lluka održano je prvi sastanak Međuministarske komisije za javna preduzecÌa sa novim sastavom, gdje je razmatran i preuzet niz odluka u vezi sa ovim preduzecÌima.

Na ovom sastanku, Međuministarska komisija odobrila je izvještaje javnih preduzecÌa za 2015. i 2016. godinu; promjenom imena RVC Radonić Đakovice u RVC Đakovica i stvaranje lokalnog javnog preduzecÌa “Multifunkcionalni centri” AD u Mitrovici.

Šef MER-a, u svojstvu predsjedavajucÌeg ove komisije, komentirajucÌi izvještaje Javnih preduzecÌa, izrazio je nezadovoljstvo njihovim performansama, pa je naglasio da se ovo pitanje ozbiljno tretira u narednim danima. Oni se obrađuju u Vladi gde se očekuje identifikacija problema i preduze odgovarajucÌe mere.

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje – Albena Reshitaj, ministar za infrastrukturu Pal Lekaj, ministar trgovine i industrije – Bajram Hasani i zamenik ministra finansija – Mustafe Grainca učestvovali su na sastanku Međuministarske komisije za javna preduzecÌa.