Domači biznis je stub ekonomskog razvoja zemlje

Priština, 25.09.2017  – UnapreÄ‘enje fiskalne politike, neformalnost i energetski problemi bile su neke od glavnih tema koje je ministar  Ministarstva ekonomskog razvoja Valdrin Lluka razgovarao na odvojenim sastancima sa delegacijom Kosovske poslovne alijanse (KPA) i delegacijom Kosovskog kluba proizvoÄ‘aÄÂa (KKP).

Ministar Lluka je obavestio delegacije AKB-a i KPK-a sa prioritetima MER-a, naglasivši da je podrška lokalnim preduzeÄÂÂÂÂima ÄÂÂÂÂini prioritet i dodao da je u ovoj liniji saradnja sa poslovnim udruženjima je vrlo neophodno.

GovoreÄÂi o problemima sa kojima se suoÄÂavaju lokalna preduzeÄÂÂÂÂa, ministar Luke i lider AKB Agim Shahini su se složili da rade još vise na poboljšanju pristupa energiji i eliminisanju barijera za proizvoÄ‘aÄÂÂÂÂe.

U meÄ‘uvremenu, ministar MER-a na sastanku sa delegacujom KKP razmatrali  mogucÌÂÂÂnost intenziviranja saradnje usmerene na razvoj proizvodnog sektora, jaÄÂÂÂanje i promociju proizvoda Made in Kosova i potreba za eliminaciju barijera.

Ministar Lluka rekao je dvema delegacijama da ÄÂe MER pronacÌÂÂÂi svog institucionalnog partnera kako bi se bavili svim poslovnim problemima, a koje zatim cÌÂÂÂe se rešiti u skladu sa pravnim i institucionalnim okvirom, s obzirom na to da je lokalni biznis stub ekonomskog razvoja zemlje.