Norveška potvrÄ‘uje nastavak podrške Kosovu

Priština, 21.09.2017 – Norveška Âe nastaviti da podržcava ekonomski razvoj Kosova, ponovo je potvrdio  norveškog ambasadora u Prištini Per Strand Sjaastad tokom sastanka sa ministrom ekonomskog razvoja Valdrin Llukom.

Ministar Lluka ovom prilikom zahvalio se ambasadoru Sjaastu na stalnoj podršci koju njegova zemlja daje Kosovu, fokusirajucÌÂi se na privredne sektore, izražavajuÂi povjerenje da e ova saradnja biti dalje unaprijeÄ‘na.

Obavestio je norveškog diplomata sa prioritetima MER-a, naglašavajuÂi da e razvoj strateških sektora kao što su energija i rudarstvo biti jedan od kljunih prioriteta kao preduslov održivog razvoja.

TakoÄ‘e su razmatrani važni projekti u energetskom sektoru kao što su TE Kosova e Re i projekti za povecÌÂanje energetske efikasnosti i razvoj obnovljivih izvora energije, ÄÂiji je cilj sigurnost snabdijevanja energijom i zaštita životne sredine.

Ministar Lluka i ambasador Sjastad naglasili su dobre bilateralne odnose izmeÄ‘u dve zemlje, naglašavajucÌÂi potrebu za vecÌÂom saradnjom u oblasti privrede.