Ministar Lluka i predsednik Bahtiri razgovarali su o problemima u Trepči i RKV Mitrovici

Priština, 19.09.2017 – TrepÄa cÌe postati lokomotiva ekonomskog razvoja, zaposlenosti i poveÄanju izvoza u zemlji. Ovo je cilj novog ministra ekonomskog  razvoja Valdrin Lluka, koji je u svojim prioritetima postavio vitalnost “TrepÄe”, vitalnog za socijalnu zaštitu radnika i opšteg javnog interesa. Ovi ciljevi su se odvijali tokom sastanka sa predsednikom opštine Mitrovica Agim Bahtirijem.

“Odmah cÌemo poÄeti sa radom, uspostavicÌemo Upravni odbor za otvaranje puta za održivi razvoj preduzecÌa TrepÄa kroz otvaranje puta za investicije koje su od vitalnog znaÄaja za razvoj preduzecÌa i socijalnu zaštitu radnika”, obeÄao ministar Lluka predsedniku opštine Mitrovica koji je došao u ministarstvo da Äestita srećan rad novom ministru i da bi izrazio svoju zabrinutost zbog stanja javnih preduzecÌa u regionu Mitrovice.

Bahtiri je ovom prilikom upoznao ministra Lluka sa situacijom u drugim javnim preduzecÌima u regionu Mitrovice, sa posebnim naglaskom na probleme Regionalne vodovodne kompanije “Mitrovica”, naglašavajucÌi njene finansijske probleme kao rezultat velikih dugova od neplacÌanja raÄune graÄ‘ana severnog dela grada.

Lluka i Bahtiri su se složili da nastave zajedniÄko rješavanje problema dotiÄnih preduzecÌa, u skladu sa odgovornostima institucija kojima upravljaju kao i što je prije mogucÌe posetiti TrepÄu kako bi se detaljno upoznao sa poslovima  i izazovima sa kojima se suoÄavaju radnici ovog preduzecÌa.