Ministar Lluka sastao se sa izvršnim direktorom APKK-a, Arian Zeka, razgovarali o ekonomskom razvoju u zemlji

Priština, 18.09.2017 – Ekonomska kretanja u zemlji, sa posebnim akcentom na sektore koje pokriva MER, bile su teme koje je ministar ekonomskog  razvoja Valdrin Lluka razgovarao tokom sastanka koji je danas održao sa izvršnim direktorom AmeriÄke privredne komore na Kosovu APKK-a, Arian Zekom.

Ovom prilikom ministar Lluka ocenio je ulogu APKK-a u pružanju podrške poslovnim aktivnostima kroz aktivno uÄešcÌe u procesu izrade politike i zakonodavstva, naglašavajucÌi da cÌe se saradnja izmeÄ‘u APKK i MER nastaviti.

Ministar Lluka je zatražio od ameriÄke privredne komore da bude veza izmeÄ‘u ameriÄkih kompanija i mocÌnih investitora u interesu Kosova i MER-a.

Ministar MER-a se fokusirao na važnost razvoja strateških sektora kao što su energetika, rudarstvo, informaciona tehnologija i javna preduzecÌa kao preduslov održivog ekonomskog razvoja.

Izvršni direktor APKK-a Arian Zeka zahvalio se ministru Lluka na spremnosti za dalje unapreÄ‘enje saradnje izmeÄ‘u dve institucije u cilju poboljšanja okruženja za razvoj biznisa, odnosno ekonomskog razvoja.

MeÄ‘u ostalim pitanjima koja se razmatrajli su i redovito i stabilno snabdevanje energijom, razvoj OIE i povecÌanje energetske efikasnosti.