Ministar Lluka obaveštava Ambasadora Francuske sa prioritetima MER-a

Priština, 15.09.2017 – Ministar ekonomskog razvoja Valdrin Lluka primio je danas na sastanku ambasadora Francuske u Prištini Didier Chaberta, kojeg je obavio o prioritetima MER pod njegovim nadzorom.

Ministar Lluka je ovom prilikom zahvalio ambasadoru Chabertu na podršci koju je Francuska dala Kosovu, posebno u oblasti ekonomije, naglašavajucÌÂi da je razvoj strateških sektora neposredna potreba za održivim ekonomskim razvojem.

Ministar MER-a naglasio je da cÌÂe razvoj sektora kao što su energija i rudnici biti u fokusu svog rada, dodajucÌÂi da cÌÂe znaÄÂajnu pažnju posvetiti javnim preduzecÌÂima u cilju poboljšanja usluga graÄ‘anima.

Ministar Lluka je istakao da cÌÂe projekti koji su u procesu realizacije, kao što je TC Kosova e Re i drugi projekti, imati povecÌÂanu dinamiku realizacije.

TakoÄ‘e je razgovarano o projektu tretmana otpadnih voda vredan oko 86 miliona evra, finansiran od strane francuske vlade, za koju je ministar Lluka uveravao francuskog diplomata da cÌÂe uskoro biti formirana jedinica koja cÌÂe se baviti implementacijom iste.

Važno mesto na sastanku bile su i diskusije o razvoju TrepÄÂe i promociji projekata u sektorima energije, rudarstva, voda itd.

Tokom sastanka, ministar Lluka i ambasador Chabert visoko su cenili odnose izmeÄ‘u dve zemlje, a istaknuto je da cÌÂe Francuska nastaviti da podržava Kosovo u svim oblastima i u buducÌÂnosti.