Stavileci: Ove godine konkretni koraci za razvoj Trepče

Priština, 28.02.2017 – Ministar ekonomskog razvoja , Blerand Stavileci, istakao spremnost Vlade da će 2017-a, biti godina rešavanja ekonomskih i socijalni problema kombinata TrepÄe.

Ove komentare Stavileci je izjavio tokom sastanka sa premijerom Isa Mustafa i zamenikom premijera Hajredin Kuqi sa predstavnicima menadžmenta, sindikata i jednog broja rudara TrepÄe, povodom Nedelje rudara, koji se obeležava u Äast 28 godišnjice štrajka rudara TrepÄe.
“Godina 2015. je bila godina spasa od likvidacije TrepÄe. Protekla godina je bila godina pravnog rešenja i ove godine cÌe biti godina ekonomskih i socijalnih rešenja. Svi se povezuju sa primenom zakona, ali i vratima koje se  otvorila, tako da mi dobijemo priliku za kapitalne investicije. Ostaje da ove godine, nakon završene izvodljivosti, da se pripremi strategija i sprovoÄ‘enje zakona, mi da osnujemo brod, status i da registriramo preduzeće”,rekao je ministar.

Na ovom sastanku, ministar Stavileci obavestio rudare za još dva konkretna projekta, najvecÌu konferenciji za rudarski sektor a  njen fokus cÌe imati TrepÄu i još jedan projekat sa NemaÄkom koji stvara mogucÌnosti za otvaranje novih radnih mesta.