Tehnološki park će dati podsticaj razvoju IKT

Priština, 23.02.2017 – Ministar ekonomskog razvoja, Blernd Stavileci je ponovio svoju podršku za inovacije i informacione tehnologije, dodajući da je taj sektor već u dnevni rad Vlade kao sastavni deo strategije ekonomskog razvoja, odnosno kreativne ekonomije, koja će se obezbediti kroz ideje koji omogućava oblast IKT.

Ove komentare dao je Stavileci tokom radnog sastanka sa liderima Udruženja za informacione tehnologije i komunikacije Kosova (UITKK), sa kojima je razgovarao o mogucÌnostima saradnje u cilju promocije ovog sektora.

U tom kontekstu, takoÄ‘e razgovarali o funkcionalnost tehnološkog parka u selu Bernice Prištine, koji cÌe biti adresa ovoj oblasti i da cÌe omogucÌiti povećanje novih radnih mesta.

Ovom prilikom, ministar Stavileci je ukazao da cÌe MER pružiti tehniÄku pomocÌ za rad za funcioniranje tehnološkog inkubatora u Bernice.

Dok, Vjollca Qavolli izvršni direktor UITKK zahvalila se ministru Stavileci za postavljanje u vladini dnevni red oblast IKT, koja u buducÌnosti privrede zemlje biće kreativnija,  dodajucÌi da se vecÌ vidi interesovanje stranih donatora koji su izrazili interesovanje za ulaganje u oblasti IKT.

Nakon sastanka, ministar Stavileci, u pratnji lidera UITKK su posetili su tehnološki park u selu Bernice.